Monday, 26 May 2014

Zurich Insurance, Seville

Winterthur Buildings is located on Avenida La Palmera or 'Palm Avenue', a low density area to the south of Seville. The plan of the building is rectangular with the offices arranged around a services and circulation core. Our office interior design, for Zurich Insurance, was inserted into a second floor in the southeast of the complex.
Site Aerial View
The main entrance is loaded with symbolism. Not only is the artificial lighting concealed behind polycarbonate ceiling but it also pours down in the wall in front of visitors. This visual axis coincides with the symmetry of the plan.
Main Entrance

The entrance space, workspace and private offices flow into each creating a feeling of openness. However, not all space in the office is of equal importance. Spatial hierarchy determines the users´ experiences of the relationships between space. For example, the meeting rooms are orientated to take advantage of south light, but they are separated for privacy.
Workspace
The lightly tinted glass walls filter natural light into all space, but previously natural lights is stream by an exterior screen of columns. The office is facing the specific horizontal green urban landscape which provide an appeased backdrop to clerks. Natural light is abundant.

How about...

Natural light is abundant. The office faces the large green gardens (an attractive backdrop for the employees) and is flooded with light. The lightly tinted glass walls filter the light and are protected by an exterior screen of columns.
Floor Plan

Essential office services such as climate control and artificial lighting were inserted in the polished white metal ceiling and the plaster perimeter ceiling bands. The white surfaces of the interior enhance the purity of the  space and contrast with the rough-textured granite cladding on the exterior.
Ceilings and Furniture Wall
Álvaro Esquivel

Winterthur buildings is located in Palmera avenue, low density area in the south of Seville. Office interior design was inserted into a second floor in the southeastern of complex. The plan of the building is a rectangular shape which is articulated  from a central area. Zurich insurance office ocupied the middle south  of plan.
Main entrance is loaded with symbolism. Not only artificial lighting is concealed behind polycarbonate ceiling but also others pour down in the wall in front of visitors. This visual axis coincides with axis of symmetry of the plan.

The entrance space, workspace and private offices flow into each creating a feeling of opennes, however not all space in a office are of equal importance. Spatial hierarchy determines the users´ experience of the relationships beetween space. For example, the meeting rooms are orientated to take advantage of south light, but they are separated for privacy.
The lightly tinted glass walls filter natural light into all space, but previously natural lights is stream by an exterior screen of columns. The office is facing the specific horizontal green urban landscape which provide an appeased backdrop to clerks. Natural light is abundant.

The most essential office services how climate control and artificial lighting were inserted in the polished white metal ceiling and edge bands of plaster ceiling. Interior white surfaces enhace the purity of the space contrast with exterior rough-textured granite cladding.

1 comment:

  1. It's always difficult to describe an office but in your description you manage to convey the atmosphere of the office which sounds very pleasant due to its location, its lighting and services solution.

    I like how you've incorporated language from the seminar in a very subtle way. You've chosen images that clarify the more technical aspects of the project. Well done.

    ReplyDelete